نمودار سهام چیست؟ نمودار سهام صفر تا 100!

احتمالا در نمودار بورس، تفاوت متراژ خانه ها نظر شما را جلب کرده است. اما دلیل این تفاوت چیست؟ این تفاوت اندازه می تواند تعابیر مختلفی داشته باشد، اما معمولاً نشان دهنده اندازه سهام یا ارزش بازار آن است. از طرفی این تفاوت در ابعاد را می توان به حجم معاملات هر سهم مربوط کرد. با توجه به این تفاسیر مشاهده می شود که نمودارهای بورس از ظرفیت یکسانی برخوردار نیستند و هر کدام با توجه به نیازهای مختلف سهامداران طراحی شده است.

مروری بر انواع نمودار سهام

برای اینکه بتوانید از فیلترهای بورس استفاده کامل داشته باشید باید به کارگزاری ها و سامانه هایی مراجعه کنید که امکان ایجاد فیلترهای مختلف را به شما ارائه می دهند. این فیلترها به شما کمک می کنند نقشه را بر اساس نیاز خود مرتب کنید. می توانید کارت خود را بر اساس حجم تراکنش، ارزش و غیره مرتب کنید. البته امکان ایجاد فیلتری برای بررسی سایر بازارها وجود دارد. به عنوان مثال، می توانید بازارهای فرابورس، سهام و انرژی را از این طریق جدا کنید.

اطلاعات ارائه شده در نمودار بازار سهام

کارت سهام مزایای زیادی دارد. یکی از مهمترین عناصر موفقیت در بورس، سرعت دسترسی به اطلاعات صحیح است. به لطف این نقشه می توانید به سرعت به دقیق ترین و کامل ترین اطلاعات دسترسی پیدا کنید. در شرایط عادی برای اطلاعاتی مانند حجم، قیمت، ارزش و … باید به سایت مدیریت فناوری بورس تهران یا سایت کدال مراجعه کنید. در این بین می توانید با دسترسی به نمودار سهام به سرعت تمامی این اطلاعات را به دست آورید.
چالش دوم تسهیل دسترسی به اطلاعات حتی برای افراد تازه کار است. اگر تازه وارد بازار بورس شده اید و اطلاعات زیادی در مورد آن ندارید، می توانید از این نمودارها استفاده کنید. نمودار به شما کمک می کند تا در مدت زمان کوتاهی از شرایط بازار سهام مطلع شوید. استفاده از آن نیز نیاز به دانش و مهارت تخصصی ندارد.
مشکل سوم این است که نمودار بورس را می توان در هر سایت کارگزاری پیدا کرد. بنابراین برای یافتن کارت نیازی به مراجعه به سایت های مختلف ندارید. به این ترتیب می توانید در زمان صرفه جویی کنید.

مقاله پیشنهادی: تحلیل تکنیکال بورس

فیلترهای مختلف برای نقشه

مقاله پیشنهادی: آموزش بورس از صفر تا صد

مزایای استفاده از کارت سهام

نمودار سهام چیست؟ افرادی که به طور مستمر در بازار سهام فعال هستند به خوبی می توانند این بازار را رصد کنند و در عین حال بازدهی بیشتری را متحمل ضرر کمتری شوند. اگر با بازار سهام آشنایی داشته باشید، احتمالاً نام تحلیل فاندامنتال و تکنیکال را شنیده اید. البته هر دوی این ها بیشتر توسط متخصصان بورس استفاده می شود، اما حتی شما سرمایه گذاران عادی نیز می توانید با توجه به چند نکته رهگیری بازار سهام، احتمال موفقیت در بورس را افزایش دهید. مشاهده نمای کلی بازار سهام به شما این فرصت را می دهد که تنها در چند ثانیه وضعیت کلی بازار را بررسی کنید. برخی از افراد این کار را با مشاهده کاهش یا افزایش شاخص بورس انجام می دهند.
البته با توجه به اینکه در اکثر مواقع شاخص بورس معیار مناسبی برای اطلاع از وضعیت بازار نیست، بهتر است از نمودار بورس استفاده شود. این نقشه اطلاعات دقیق و لحظه ای بازار را در اختیار شما قرار می دهد. بنابراین با استفاده از آن قادر به تجزیه و تحلیل، مقایسه و تصمیم گیری در مورد سطح سهم، بازار و صنعت خواهید بود.

نمودار سهام چیست؟

پیشنهاد مقاله: سرمایه گذاری در بورس

در این مقاله در مورد نمودار بورس صحبت کردیم. توضیح دادیم که ابزارهای مختلفی برای انجام معاملات و کسب اطلاعات در بورس وجود دارد. شما می توانید با توجه به زمینه فعالیت و نیاز خود ابزار مورد نظر خود را انتخاب کرده و از آنها استفاده کنید. نمودار سهام یکی از ساده ترین ابزارهای موجود برای سهامداران است. یکی از مهمترین ویژگی های آن دسترسی به دقیق ترین اطلاعات در کوتاه ترین زمان ممکن است. بنابراین، با استفاده از این نقشه و سایر منابع کمکی، می توانید اطلاعات اضافی مورد نیاز برای تراکنش خود را دریافت کرده و در سهم مورد نظر خود سرمایه گذاری کنید.


منبع: https://chartiran.com/7186/bourse-market-map/

مقاله پیشنهادی: بازار اول و دوم بورس

نتیجه

این نقشه به شما کمک می کند تا سهامی را پیدا کنید که معمولاً از دید خارج هستند. برای دسترسی به این کارت می توانید به بسیاری از سامانه های کارگزاری و سایت های ارائه دهنده خدمات بورس مراجعه کنید. برای این کار کافی است عبارت «نقشه بورس» را در گوگل جستجو کنید. نمونه ای از این نقشه را در تصویر زیر مشاهده می کنید.

در سیستم ها و سایت های خود می توانید با استفاده از گزینه فیلتر اطلاعات مورد نظر خود را بدست آورید. به عنوان مثال در تصویر بالا گزینه هایی مانند حجم، ارزش معامله، دوره، طبقه بندی صنعت، قیمت، گروه و غیره وجود دارد. روی نماد بانک صادرات قابل مشاهده است. برای دسترسی به این اطلاعات کافی است نشانگر ماوس را روی نماد مورد نظر قرار دهید. رنگ های نمایش داده شده در نمودار نیز نشان دهنده تغییرات و نوسانات قیمت هستند. با توجه به این موضوع رنگ قرمز تیره نشان دهنده سهمی است که بیشترین تغییر منفی را داشته است. هر چه رنگ سهام سبزتر باشد، تغییر مثبت آن بیشتر خواهد بود. بنابراین، سهام به رنگ سبز تیره بیشترین تغییرات مثبت را در محدوده نوسانات نشان می دهد. به عنوان مثال، اگر محدوده نوسان سهام را از -3 تا +3 در نظر بگیریم، می توانیم محدوده نوسان رنگ را به صورت زیر نمایش دهیم.

همانطور که در قسمت های قبلی مطالب گفتیم، رنگ های نمودار سهام نشان دهنده کاهش یا رشد ارزش سهام است. در مورد ابعاد خانه ها نیز توضیح داده ایم که این تفاوت ابعاد به متراژ یا ارزش سهام بستگی دارد. اما داشتن این اطلاعات به تنهایی نمی تواند به موفقیت شما کمک کند. در واقع هدف از نمودار سهام فقط نشان دادن قسمت های منفی یا مثبت بازار نیست. از این کارت می توانیم استفاده های مفیدتری داشته باشیم. می توانید نشانگر ماوس را روی اشتراک مورد نظر حرکت دهید و اطلاعات اضافی آن را دریافت کنید.

مهمترین این اطلاعات عبارتند از نام شرکت، حجم معاملات، رشد یا سقوط قیمت، صنعت مرتبط، ارزش معاملات و غیره. برخی از نمودارهای پیشرفته‌تر ویژگی‌های اضافی مانند بازده روزانه، نسبت‌های مالی، نرخ رشد، نرخ رشد درآمد و غیره را به شما می‌دهند. بنابراین با استفاده از این نمودارها می توان روند صعودی و نزولی بازار را با تصویری کلی مشاهده کرد و اطلاعات تکمیلی در مورد نمادها به دست آورد.

نمودار سهام توسط هر سایت یا سیستمی قابل ارائه است و سیستم خاصی برای آن وجود ندارد. بنابراین، نقشه های مختلف ممکن است تفاوت هایی با جزئیات داشته باشند. این تفاوت ها اغلب به دلیل فیلترهایی است که می توانند در نمودارهای سهام اعمال شوند.