فراکتالها نوعی ساختار در ریاضیات هستند که دائماً در حال تکرار هستند و حتی اگر بزرگتر شوند، همیشه همان ساختار اولیه را خواهید داشت. الیوت متوجه شده بود که الگوهای قیمت در نمودارهای سهام دارای ساختار فراکتالی هستند، بنابراین به دنبال الگوهای تکرار شونده این ساختارها بود که امروزه میتوان آن را شاخصی مفید برای پیشبینی آینده بازار دانست.
الیوت معتقد بود که روند قیمت در بازارهای مالی ناشی از روانشناسی حاکم بر سرمایه گذاران است. او متوجه شده بود که ذهنیت بازارهای مالی تغییر می کند روانشناسی به طور کلی، آنها از همان الگوهای فرکتال تکراری پیروی می کنند. نظریه الیوت را می توان تا حدودی با نظریه داو مقایسه کرد زیرا هر دو معتقد بودند که تغییرات قیمت سهام به صورت امواج رخ می دهد. با این حال، شناخت الیوت از ماهیت فراکتال بازار، او را در تحلیل جزئیات بازار موثرتر کرد.
نظریه موج الیوت توسط رالف نلسون الیوت ابداع شد. الیوت با هدف تبیین حرکات قیمت در بازارهای مالی شکل گرفت و در واقع رالف الیوت معتقد بود که در بازارهای مالی به راحتی می توان به الگوهای موجی و فراکتال های تکراری دست یافت و در نهایت با استفاده از آنها، حرکت قیمت پیش رو را پیش بینی کرد. .
امواج الیوت را میتوان در تغییرات قیمت سهام و همچنین رفتار مصرفکننده یافت. در همین حال، معامله گرانی که به دنبال سود بردن از روند بازار هستند، معامله گران موجی نامیده می شوند.
موسسه تحصیلی مطلب زیر در واقع یک آموزش آنلاین است که در آن جناب آقای دکتر ترحمی به خوبی ساختار حرکات قیمت را با استفاده از تکنیک های کلاسیک الیوت آموزش دادند.