در روش غیرمستقیم، مالکیت سهام در مالکیت فرد باقی میماند. اما مدیریت سبد سهام به شرکت های استانی که دولت برای این منظور راه اندازی کرده است واگذار می شود. بنابراین، دیگر امکان فروش دارایی های پرتفوی برای صاحبان آنها وجود ندارد. در این روش تضمینی برای انتساب سود به سهامداران وجود ندارد و باید ریسک سود و زیان احتمالی را بپذیرید. اما تجربه در سال های اخیر ثابت کرده است که کسانی که این روش را انتخاب کرده اند دچار آن نمی شوند. معمولاً پس از برگزاری مجامع شرکت، سود سهام محاسبه شده و در زمان های مشخصی به صاحبان آنها پرداخت می شود.
اگرچه در سال های اخیر اخباری مبنی بر افزایش تعداد سهامداران عدالت منتشر شده است، اما تا به امروز هیچ خبر رسمی در این باره منتشر نشده است. تا سال 1398 در نوزده مرحله به اقشار مختلف مردم از جمله افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان اجتماعی، روستاییان، عشایر، کارگران فصلی و بازنشستگان تامین اجتماعی، سهام اجتماعی اختصاص یافت. در حال حاضر برنامه ای برای تخصیص سهام به گروه های دیگر وجود ندارد.
سپرده سود سهام
طبق قانون، پس از فوت سهامداران، اموال آنها بین وراث تقسیم می شود. برای این منظور باید اقدامات لازم را برای اخذ گواهی فوت و وراثت انحصاری انجام دهید. خوشبختانه فرآیند نظارت بر نقل و انتقال سهام متوفی بین وراث به صورت اینترنتی انجام می شود. برای این منظور باید به سایت رسمی بورس و شرکت سپرده گذاری اوراق بهادار مراجعه کنید. با طی مراحل مربوطه و ارائه مدارک مورد نیاز، حقوق صاحبان سهام متوفی بین وراث توزیع و در اختیار آنان قرار می گیرد.
آخرین کلمه
فلسفه تشکیل سهام، اجرای اصل 44 قانون اساسی برای کاهش مشارکت دولت در بنگاه های اقتصادی است. یکی دیگر از جنبه های توزیع سهام، توزیع ثروت در بین طبقات کم برخوردار کشور است. اگرچه مشارکت سرمایه 49 بنگاه اقتصادی به بیش از 49 میلیون نفر در کشور واگذار شده است، اما مدیریت این بنگاه ها همچنان دولتی است.
نکته مهم دیگر ارزش سبد سهام است. از این نظر، صاحبان سبد سهام به دو گروه تقسیم می شوند:
- سهام سرمایه پانصد هزار تومان
- اوراق سهام یک میلیون تومانی
بر اساس آمار منتشر شده در سال 2019، بیش از 49 میلیون نفر در کشور واجد شرایط دریافت سهام اعلام شده اند. این بدان معناست که بیش از نیمی از جمعیت کشور به این ذخایر تمایل دارند. نحوه انتساب، واریز سود، ماهیت سبد سهام و نحوه آزادسازی از جمله مواردی است که سوالات زیادی را برای صاحبان این سهام ایجاد کرده است. به همین منظور تصمیم داریم در قالب یک مقاله جامع به این سوال پاسخ دهیم که سهام عدالت چیست و چه کسانی واجد شرایط دریافت آن هستند. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
سهام عدالت چیست؟
پس از برگزاری مجامع شرکت هایی که جزء سبد سهام هستند، میزان سود و زیان هر سهم محاسبه می شود. پس از جمع کردن سود مجامع همه شرکت ها، سود به حساب بانکی همه واریز می شود. برای این منظور لازم است صاحبان سهام با مراجعه به سایت samanese.ir شماره شبای یکی از حساب های بانکی خود را وارد کنند. به این ترتیب سود در سررسید به حساب آنها واریز می شود.
روشهای انتشار سهام
همانطور که اشاره کردیم، در سال 2019، دولت به طور قانونی مجوز انتشار سهام را صادر کرد. دو روش اصلی برای آزادسازی سهام وجود دارد که عبارتند از:
1. روش غیر مستقیم
میزان موفقیت کنش در عمل در دستیابی به اهداف خود مستلزم بحث جداگانه ای است که از حوصله این مقاله خارج است. اما آنچه امروز با آن مواجه هستیم بیش از 49 میلیون سهامدار است که به طرق مختلف مستقیم و غیرمستقیم صاحب بنگاه های اقتصادی مهم کشور هستند. سال هاست که این سبد سهام در اختیار مردم قرار گرفته است. اما تا سال 2019 امکان فروش سهام برای صاحبان آنها وجود نداشت. در سال 2019، دولت از فروش سهام به صاحبان خود خبر داد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
به طور کلی نمی توان بین دو روش مستقیم و غیر مستقیم ارزیابی کرد. اما اگر دانش کافی در مورد بازار سهام ندارید، توصیه می کنیم از روش غیر مستقیم برای مدیریت بهترین سرمایه خود استفاده کنید.
تعیین سهم سرمایه متوفی
البته این قیمت ها مربوط به لحظه تخصیص سهام به صاحبان آن است. طبیعی است که ارزش هر یک از این سبدها در طول زمان تغییر کرده است. اما اسامی ذکر شده در بین سهامداران رایج شده است. حتی در اخبار هم از همین تیترها استفاده می کنند.
چه کسانی مشمول سهام سرمایه هستند؟
تعداد امتیاز:
0