اگر دیابت دارید و از خوردن قرصهای شیمیایی خسته شدهاید دمنوش گزنه را امتحان کنید. برای تهیه چای گزنه از برگها، ریشه و سرشاخههای گیاه گزنه استفاده میشود. در روستاهای مازندران با استفاده از گیاه گزنه آشی میپزند که هم مزه بسیار خوبی دارد و هم برخلاف تصور همه که فکر میکنند طعم تند تیزی دارد کمی شیرینمزه است. دمنوش یا چای گزنه برای درمان آلرژی فصلی، کمخونی، سرماخوردگی، دردهای ناشی از آرتروز، التهاب و عفونتها و بواسیر موثر است.
با این حال آنچه اهمیت دارد این است که حتما از خواص و ویژگیهای دمنوش اطلاع داشته باشیم زیرا ممکن است با توجه به شرایط جسمی، آلرژی یا حتی بیماری زمینهای مصرف برخی از آنها توصیه نشود. این دمنوش از روزگاران قدیم تا به امروز به عنوان دارویی جهت درمان سرماخوردگی معروف است. زمانی که دچار سرماخوردگی میشوید و سرفه زیاد و شدید، باعث اذیت شما میشود، از این دمنوش مفید غاغل نشوید. دمنوش آویشن به علت خاصیت خلط آوری که دارد برای مداوای سرماخوردگی بسیار سودمند است. نوشیدن این دمنوش سبب نابودی بوی بد دهان میشود و باعث تقویت پوست سر میگردد. خواص دمنوش آویشن و در دسترس بودن آن، سبب تبدیل آن به یکی از دمنوش های پرطرفدار شده است.
طبق تحقیقات و پژوهشهای انجام شده، مورینگا در درمان بیش از ۳۰۰ نوع بیماری موثر شناخته شده و از این جهت در جهان به گیاه زندگی یا معجزه معروف است. دمنوش طبیعی ایرانی اغلب دم کرده گیاهان خودرو در مناطق مختلف کشور است که برخی از آنها پس از بررسی و تایید خواص به صورت گسترده کشت میشود. این گیاهان تنوع بسیاری دارند؛ برخی از آنها مانند آویشن کاملا شناخته شدهاند و برخی دیگر مختص منطقه خاصی از جغرافیای ایران است.
شناخت خاصیت درمانی ۱۰ دمنوش گیاهی
از دمنوشهای گیاهی ضد درد میتوان به دمنوش فلفل شیرین، دمنوش ترنج، دمنوش بابونه، دمنوش اوکالیپتوس و انواع مختلفی از دمنوشهای ریشه کاوا اشاره کرد. یکی دیگر از خواص خوبی که دمنوشهای خانگی دارد، تسکین درد است. دلایل مختلفی از جمله کهولت سنی، جراحت و بیماریهای سخت دردهایی به همراه دارد که برای تسکین آن میتوان از دمنوشهای گیاهی استفاده کرد.
طرز تهیه دمنوش بابونه
دمنوش چیست؟
نوشیدن دمنوش زنجبیل برای افراد دیابتی بسیار مفید است و سبب کاهش قند خون میشود. دمنوش زنجبیل چربیسوزی را افزایش میدهد و موجب کاهش وزن میشود. دمنوش دارچین باز کننده عروق است، جریان خون در رگها را افزایش میدهد و غلظت خون را کاهش میدهد.
در همین راستا، دمنوشهای معروف و محبوبی برای آرامش اعصاب به جمع دمنوشها پیوستند که ما را از ابتلا به اختلالات و مشکلات جسمی و روحی نجات میدهند. این دمنوشها خواص بسیاری برای بدن دارند که برای مصرف آن باید بر اساس دستورالعملی که پزشکان در نظر دارند، رژیم غذایی خود را بچینیم. گزنه، همچنین ضد سرطان، ضد خونریزی، زیادکننده شیر مادر، برطرف کننده خستگی، ضد ریزش موی سر و مفید در درمان بیماری های پروستات است. بادرنجبویه، خود، به تنهایی، مقوی مغز، ضد صدای گوش، ضد بیماریهای کلیه، ضد خوابهای وحشتناک، ضد بوی بد دهان، خواب آور و نشاط آور است. سنبل طیب هم با طبیعت گرمی که دارد؛ ضد قولنج و اسپاسم های عضلانی و مفید در درمان تشنج و صرع بوده؛ قوه باه (میل جنسی) را نیز تقویت می کند.
به هر نوشیدنی که در آن جزئی از گیاه دارویی مانند گل، برگ، ریشه، ساقه، دانه، پوست میوه یا سایر اجزا به صورت خشک یا تازه، در آب حل شده باشد، دمنوش گیاهی گفته میشود. از دیگر انواع دمنوش بابونه میتوان به دمنوشهای ترکیبی بابونه و زعفران، بابونه و آویشن، بابونه و پنیرک و چای نعناع و بابونه اشاره کرد که هر یک خواص دارویی منحصر به فرد خود را دارند. این گیاه، خواص ضد باکتریایی قوی دارد و به شکلی طبیعی و موثر، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. علاوه بر انواع دمنوش های گیاهی اسطوخودوس، از شربت اسطوخودوس و قطره خوراکی آن هم میتوان برای موارد درمانی استفاده کرد. همچنین روغن اسطوخودوس یک ضدالتهاب قوی است و میتواند در بهبود سوزش و خارش نیش حشرات موثر باشد.
در این صورت ممکن است عوارضی از قبیل سوزش سر دل، اختلال خواب یا افت قند خون را آریو کالا تجربه کنید. برای بزرگسالان، بیشتر از ۴ گرم ریشه زنجبیل در طول روز مجاز نیست. به علاوه این گیاه، رقیقکننده خون است و باید مراقب تداخلات دارویی هم باشید. این گیاه در برخی نقاط جهان با عنوان «گیاه معجزه آسا» و «درخت جادویی» شناخته میشود و در بعضی مناطق به آن «گز روغنی» میگویند. تمام بخشهای گیاه مورینگا قابل استفاده است، اما بیشترین خاصیت دارویی آن در برگهای سبزش قرار دارد.
- زنجبیل یک ادویه مفید است که میتوان آن را به ترکیبات چای اضافه کرد تا طعم شیرین و کمی تند پیدا کند.
- مقداری برگ به لیمو را درون قوری بریزید و روی آن آب جوش بریزید؛ و بگذارید دم بکشد.
- آنها باقی مانده مواد بهغیراز چربی را بهعنوان دوغ مصرف میکردند.
- گاهی اوقات افراد ماجراجو(!) خود از دل طبیعت گیاهان را میچینند و تهیه میکنند و گاهی به دلیل عدم آگاهی و دانش کافی، توانایی تشخیص نوع سمی از نو بیخطر آن را ندارند.