به عبارت ساده تر، درد بازار سهام به وضعیتی اطلاق می شود که طی چند دقیقه شاهد تغییر ناگهانی قیمت بازار سهام باشیم. در بازار سهام ایران، یک سهم در هر روز معاملاتی می تواند 5 درصد نوسان قیمتی بین منفی و مثبت داشته باشد. علیرغم این مدت محدود، ما همچنان شاهد رنج بسیاری از اشتراک گذاری هستیم.
تعداد امتیاز:
0
منبع: https://clinicsarmayeh.com/range-in-the-stock-market/
یک نکته تجربی نیز در مورد رنج وجود دارد. معمولاً بازیکنان در آخرین دقایق روز معاملاتی برای رنج کشیدن عمل می کنند. این رویه احتمال خطا در رفتار سهامداران را افزایش می دهد و در نتیجه رفتار عاطفی از خود نشان می دهند. این رویداد شرایط مساعدی را برای بهره برداری از بازیگران فراهم می کند.
حتماً این سوال به ذهن شما خطور کرده است که بازیگران بورس در حالی که در بازار سهام رنج می برند، چه اهدافی را دنبال می کنند؟ پاسخ این سوال را می توان در یک کلمه خلاصه کرد: سود. بازیگران از رنج به عنوان ابزاری برای دستیابی و سود بردن از اهداف خود استفاده می کنند. به همین دلیل است که قانونگذار در صورت تشخیص دستکاری قیمت توسط کدهای بورس ابتدا اخطار می دهد و در صورت تداوم این وضعیت، دسترسی کدهای بورس به هسته معاملاتی مسدود می شود. البته تجربه ثابت کرده است که بازیکنان از روش های مختلفی برای دور زدن قانون و اقتدار بورس استفاده می کنند.
اگر تغییرات ناگهانی باعث کاهش قیمت سهام شود، به این رفتار رنج منفی می گویند. معمولاً فعالان بازار سهام زمانی که قیمت در محدوده مثبت قرار دارد، محدوده منفی را شروع می کنند. حتی گاهی اوقات صف های خرید موجود در یک سهم را تا آستانه صف فروش با عرضه زیاد سهام پیش می برند.
هدف از رنج در بورس چیست؟
تشخیص رنج در بازار سهام آسان نیست، زیرا معمولاً همه چیز در چند دقیقه اتفاق می افتد. بنابراین، برای مشاهده این پدیده در نمودار قیمت، باید به دقیقه بروید. مهمترین ویژگی متحمل شدن سهام پس از تغییر ناگهانی قیمت، بی ثباتی این شرایط است. ممکن است تا زمانی که صف خرید تشکیل شود، محدوده مثبت و تا صف فروش، محدوده منفی مشاهده شود، اما اگر به سفارشات درج شده در تابلوی معاملات دقت کنید، متوجه می شوید که حجم صف ها چندان سنگین نیست و آنها را می توان به راحتی خرید یا فروخت.
اغلب رنج ها منجر به تشکیل صف هایی برای خرید یا فروش سهام می شود، اما همیشه اینطور نیست. طبیعتاً برای ایجاد یک تغییر بزرگ قیمت در مدت زمان کوتاه، نقدینگی زیادی لازم است. در غیر این صورت امکان ایجاد تکانه های قیمتی قوی وجود ندارد. به همین دلیل، بازیگران حقیقی یا حقوقی اصلی، اعمالی هستند که عموماً کار رنج را انجام می دهند.
انواع رنج در بورس
گاهی اوقات درد بازار سهام درست در کنار مناطق حمایت و مقاومت سهام اتفاق می افتد. با حفظ حمایت و شکستن مقاومت، بازیکنان می توانند به دیگران نشان دهند که حضور قوی خود را برای جلوگیری از سقوط قیمت حفظ می کنند و سعی می کنند قیمت سهام را بالاتر ببرند. البته گاهی با شکستن حمایت ها سعی می کنند سهام را با قیمتی کمتر از دست سهامداران خارج کنند.
آخرین کلمه
به عنوان مثال، فرض کنید قیمت سهام به سطح بهینه بازیکن خود رسیده است. در این شرایط این بازیگر قصد فروش ملک خود را دارد. آیا قرار دادن سفارشات سنگین در تابلوی معاملات تصمیمی هوشمندانه است؟ در این شرایط بازیگر بلافاصله با ایجاد رنج مثبت قیمت سهام را افزایش می دهد. در نتیجه سایر سهامداران تشویق به خرید می شوند. در این شرایط فرصت مناسب برای فروش ملک فراهم می شود.
در این مقاله به این موضوع پرداخته ایم که رنج در بورس چیست و چه نکاتی مهم است. مطمئناً در طول فعالیت خود در بازار سرمایه با این پدیده مواجه خواهید شد. بنابراین بهتر است با مفهوم رنج آشنا شوید و برای رویارویی با این شرایط آماده شوید. به نظر شما بهترین تصمیم برای تعیین ضرر مثبت یا منفی سهام چیست؟ نظرات و پیشنهادات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
امتیاز شما برای این محتوا
میانگین امتیازات:
0/5
هنگام فعالیت در هر بازار مالی مانند بازار سهام، باید برای هر رویداد غیرمنتظره ای آماده باشید. بازارهای مالی گرفتار رویدادهای بسیاری هستند که برخی از آنها ناشی از عوامل خارجی و برخی از آنها توسط فعالان اصلی بازار ایجاد می شود. به عنوان یک معامله گر، ابتدا باید این توانایی را داشته باشید که دلایل رویدادهای مختلف را شناسایی کرده و سپس خود را با آنها مرتبط کنید. یکی از اتفاقات متداول در بازار سهام، رنج است. رنج بازار سهام به معنای تغییر ناگهانی قیمت در جهت مثبت یا منفی است. در این مقاله به نکات مهم در مورد رنج می پردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.
درد و رنج در بورس چیست؟
با توجه به نکاتی که تاکنون به آن اشاره کردیم، آسیب دیدن سهام کوچک در بورس راحت تر از سهام های بزرگ است، اما تجربه نشان داده است که چنین اتفاقاتی بارها در سهام عمده بورس رخ داده است. در این زمینه مطالعه مقاله انواع صنایع بورسی را به شما پیشنهاد می کنیم. به طور کلی انواع رنج در بازار سهام را می توان به دو گروه دسته بندی کرد که عبارتند از:
1. رنج مثبت
عکس این مورد در مورد خرید سهام توسط بازیگر نیز صادق است. با رنج منفی می توان نوعی ترس کاذب در دل سهامداران ایجاد کرد. در این شرایط برخی از آنها تصمیم می گیرند دارایی های خود را بفروشند تا از زیان بیشتر جلوگیری کنند. اینجاست که بازیگر وارد عمل میشود و وقتی سهام در آستانه صف فروش قرار میگیرد، برای جمعآوری صف به قیمت کف اقدام میکند.
چگونه رنج های موجود در بورس را تشخیص دهیم؟
اگر تغییرات ناگهانی باعث افزایش قیمت سهام شود، به این رفتار پریشانی مثبت می گویند. معمولاً فعالان بازار سهام زمانی که قیمت در محدوده منفی قرار دارد، دامنه مثبت را آغاز می کنند. حتی گاهی اوقات صف های فروش را در یک سهم جمع می کنند و آنها را تا لبه صف خرید هل می دهند.
2. رنج منفی