اندیکاتور RSI چیست؟  آموزش نکات طلایی شاخص RSI
انتشار: اسفند 22، 1401
بروزرسانی: 03 تیر 1404

اندیکاتور RSI چیست؟ آموزش نکات طلایی شاخص RSI

در بحث آموزش اندیکاتور RSI نکات مهمی وجود دارد که با در نظر گرفتن این نکات می توانید سیگنال های دقیق تری از این اسیلاتور دریافت کنید.

1. انتخاب زمان مناسب در تنظیمات نشانگر RSI

در این مقاله، آنچه را که شما به عنوان یک تحلیلگر فنی در مورد اندیکاتور RSI باید بدانید، بررسی کردیم. در خاتمه باید به یک نکته مهم اشاره کنیم. به طور کلی، برای تجزیه و تحلیل نمودار قیمت نباید فقط بر روی یک اندیکاتور مانند RSI تمرکز کنید، بلکه باید از ترکیب دو یا سه اندیکاتور بسته به استراتژی معاملاتی خود برای شناسایی دقیق فرصت های معاملاتی استفاده کنید. به این ترتیب می توانید تا حد زیادی سیگنال های نادرست را خنثی کنید. به نظر شما بهترین گزینه برای ترکیب با اندیکاتور RSI چیست؟ نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

امتیاز شما برای این محتوا

میانگین امتیازات: 3/5

مجموع میانگین سود و زیان به دست آمده در 14 دوره گذشته برابر با 20 است. میانگین سود در این دوره برابر با 10 است. برای محاسبه مقدار دقیق RSI باید از رابطه زیر استفاده کنید:

تاریخچه شاخص RSA چندان پیچیده نیست. با کمک آن می توانید محدوده اشباع خرید و فروش را در نمودار قیمت شناسایی کنید. به طور کلی، زمانی که این اندیکاتور عددی بالاتر از 70 را نشان می دهد، نمودار در واقع وارد منطقه اشباع خرید شده است. به عبارت دیگر، در حال نزدیک شدن به پایان روند صعودی هستیم و بازار باید در کوتاه مدت شاهد فروش بیشتری نسبت به خرید باشد.

نکته طلایی دیگر RSI شناسایی خطوط حمایت و مقاومت در نمودار قیمت است. فرض کنید نمودار قیمت در یک روند صعودی قرار دارد. بنابراین اندیکاتور RSI باید عددی بالاتر از 50 را نشان دهد. در این حالت زمانی که RSI به محدوده بین 40 تا 50 رسید نمودار در ناحیه پشتیبانی قرار دارد. همچنین در روندهای نزولی، زمانی که نوسان ساز RSI بین 50 تا 60 باشد، ناحیه مقاومت در نمودار فعال می شود.

4. از اعوجاج نشانگر RSA اجتناب کنید

تعداد امتیاز: 5



منبع: https://clinicsarmayeh.com/rsi-indicator

بدون شک در معرفی اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال یکی از پرکاربردترین گزینه ها اندیکاتور RSI می باشد. شاخص قدرت نسبی یک ابزار مفید است که اولین بار در سال 1987 توسط ولز وایلدر در کتاب خود معرفی شد. این اندیکاتور نوعی نوسان ساز است که بین دو خط با مقادیر 0 و 100 نوسان می کند. در طبقه بندی انواع اندیکاتور، RSI باید در ردیف نشانگرهای عقب مانده قرار گیرد. این نوسانگرها از نمودار قیمت پیروی می کنند و بنابراین می توان از آنها برای تأیید روند استفاده کرد.

آموزش نشانگر RSI

برای آشنایی با فرمول اندیکاتور RSI به یک مثال ساده و کاربردی نگاه می کنیم. به طور پیش فرض، 14 شمع قیمت آخر در نمودار قیمت برای محاسبه این اندیکاتور استفاده می شود. تصویر زیر را در نظر بگیرید. در این تصویر 14 شمع قیمتی را مشاهده می کنید. شمع های سبز و قرمز به ترتیب نشان دهنده افزایش و کاهش قیمت هستند. همانطور که می بینید، 7 کندل صعودی و 7 کندل نزولی در نمودار وجود دارد.

فرمول rsi

معمولاً برای محاسبه قدرت روند نشانگر RSA، تنظیمات پیش فرض روی 14 روز تنظیم می شود. البته هیچ الزامی برای این کار وجود ندارد. فرض کنید از استراتژی معاملاتی اسکالپ برای معاملات خود استفاده می کنید. در این صورت طبیعی است که به دنبال فرصت های معاملاتی کوتاه مدت باشید. بر این اساس، می توانید تایم فریم RSI را به تعداد روزهای کمتری تنظیم کنید.

۵۰=۱۰۰*(۱۰/۲۰)

با این حال، شما در انتخاب بازه زمانی برای محاسبه فرمول شاخص RSI آزاد هستید. اما یک نکته مهم را نباید فراموش کنیم. اساساً، هرچه دوره کوتاهتر باشد، احتمال خطا در سیگنال های دریافتی از آن نوسانگر بیشتر می شود. هر چه دوره زمانی که محاسبات خود را بر اساس آن انجام می دهید طولانی تر باشد، سیگنال های قابل اعتمادتری می توانید از آن استخراج کنید.

2. واگرایی در نمودار قیمت را شناسایی کنید

نمای معاملاتی ابزار اصلی است که تحلیلگران تکنیکال برای تحلیل خود از آن استفاده می کنند. با کمک این سایت می توانید نمودار قیمت انواع دارایی ها را به صورت رایگان با استفاده از ابزارهای مختلف آنالیز کنید. با دنبال کردن مراحل زیر می توانید شاخص RSI را به نمودار قیمت در Trading View اضافه کنید:

نحوه اضافه کردن نشانگر rsi در نمای معاملاتی
  • بالای نمودار قیمت در سایت TradingView روی گزینه Indicator کلیک کنید.
rsi را به tradingview اضافه کنید
  • در پنجره باز شده، نام RSI را پیدا کرده و این نشانگر را انتخاب کنید.
RSI را به نمای معاملاتی اضافه کنید
  • به همین راحتی، خط نشانگر RSI در زیر نمودار قیمت در TradingView اضافه می شود.

همچنین امکان تنظیم اندیکاتور RSI در TradingView وجود دارد. در گوشه سمت چپ بالای پانل نمودار RSI، چندین گزینه وجود دارد. روی گزینه ای که شبیه چرخ دنده است کلیک کنید. پنجره تنظیمات نشانگر RSA باز می شود. در تب Input می توانید دوره و مدت دوره محاسبه شاخص RSI را تعیین کنید. سپس بسته به استراتژی معاملاتی خود، از این اندیکاتور در تحلیل نمودار قیمت استفاده کنید.

نکات طلایی IRS

نکات طلایی rsi

به زبان ساده می توان گفت که اندیکاتور RSI روند صعودی و نزولی نمودار قیمت را در یک بازه زمانی به ما نشان می دهد. وقتی این شاخص عددی بالای 50 باشد، به این معنی است که میانگین سود بیشتر از میانگین زیان است. اما اگر عدد زیر 50 به دست آید نشان می دهد که میانگین ضرر در این مدت بیشتر است.

تنظیمات نشانگر IRS در TradingView

تنظیمات نشانگر rsi در نمای معاملاتیتشخیص واگرایی نمودار قیمت با استفاده از اندیکاتور RSI امکان پذیر است. هنگامی که یک واگرایی در نمودار رخ می دهد، انتظار معکوس شدن روند قیمت را داشته باشید. به همین دلیل است که واگرایی در تحلیل تکنیکال جایگاه ویژه ای دارد. فرض کنید در یک بازه زمانی مشخص، روند نزولی در نمودار قیمت شکل گرفته است. پیش بینی می شود در همین مدت، شاخص RSI نیز نزولی باشد. اگر به دلایلی برعکس اتفاق بیفتد، یک واگرایی در نمودار وجود دارد. در نتیجه، باید انتظار تغییر روند نزولی تا صعودی را در آینده نزدیک داشته باشید.

3. مناطق حمایت و مقاومت را در نمودار قیمت مشخص کنید

گاهی می بینیم که نمودار وارد محدوده اشباع می شود. سپس روند تغییر می کند و از آن محدوده خارج می شود. اما خیلی زود، روند دوباره معکوس می شود و یک بار دیگر نمودار به محدوده اشباع نزدیک می شود. اگر نمودار وارد این محدوده نشود و پس از لمس خط در این ناحیه به سادگی به روند قبلی بازگردد، پدیده ای به نام تاب رخ داده است. حتما این پدیده را در ذهن داشته باشید. زیرا در هنگام تجزیه و تحلیل نمودار بارها با آن مواجه خواهید شد.

5. ترکیب اندیکاتور RSI با سایر ابزارهای تحلیل تکنیکال

اندیکاتور RSI یکی از پرکاربردترین ابزارهای تحلیل تکنیکال است. بسیاری از تحلیلگران از ترکیب RSI با سایر اندیکاتورها برای دریافت سیگنال های خرید و فروش دقیق استفاده می کنند. کار با اندیکاتور RSI نسبتاً ساده است. زیرا به عنوان یک نوسانگر در محدوده عددی خاصی نوسان می کند. بنابراین می توان سیگنال های قابل اعتمادی از آن دریافت کرد. تصمیم گرفتیم در مقاله ای شاخص RSI و نکات طلایی مربوط به تحلیل نمودار را با استفاده از آن به طور مفصل آموزش دهیم. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

اندیکاتور RSI چیست؟

اگرچه دریافت سیگنال های نشانگر RSI بسیار آسان است. اما شما نباید تنها با استفاده از ابزار تحلیل تکنیکال تصمیم به خرید و فروش بگیرید. نوسانات قیمت در بازارهایی مانند ارز دیجیتال بسیار زیاد است. به همین دلیل، نمی توانید برای معاملات تنها به اندیکاتور RSI اعتماد کنید. پیشنهاد اصلی ما ترکیب این اسیلاتور با اندیکاتورهای میانگین متحرک مانند MACD است. به این ترتیب می توانید ضریب نوسان در دریافت سیگنال ها را تا حدودی مدیریت کنید.

آخرین کلمه

در هر کندل صعودی 10 واحد افزایش قیمت نسبت به روز گذشته مشاهده می شود. هر کندل نزولی 10 واحد کاهش قیمت را ثبت کرد. با یک محاسبه سرانگشتی مشخص می شود که میانگین کندل های صعودی 10 واحد رشد قیمت را نشان می دهد. همین عدد در مورد شمع های نزولی نیز صدق می کند.

عدد 50 در RSI نشان می دهد که میانگین سود و زیان در دوره گزارش یکسان است. با توجه به رابطه ساده ریاضی ذکر شده، هرچه میانگین سود شما در طول دوره گزارش بیشتر باشد، عدد در شاخص RSI بیشتر است. فرض کنید در مثال بالا، میانگین سود 15 و میانگین زیان 5 است. بر این اساس، با یک محاسبه سرانگشتی مشخص می شود که شاخص RSI عدد 75 را نشان می دهد.

اما اگر اندیکاتور RSI عدد زیر 30 را نشان دهد، نمودار قیمت وارد منطقه اشباع فروش شده است. به بیان ساده، چیزی تا پایان روند نزولی باقی نمانده و باید منتظر شروع روند صعودی قیمت دارایی باشیم. همانطور که می بینید، دریافت سیگنال از RSI بسیار ساده تر از آن چیزی است که فکر می کنید. اما آیا کار ما با این شاخص در همین جا متوقف می شود؟ قطعا نه. پیشنهاد می کنیم ادامه مقاله را با دقت بیشتری دنبال کنید.

فرمول شاخص IRS