آموزش اندیکاتور تصادفی (استوکاستیک) به زبان ساده
انتشار: اردیبهشت 09، 1402
بروزرسانی: 04 تیر 1404

آموزش اندیکاتور تصادفی (استوکاستیک) به زبان ساده

خط K با اتصال نقاط مربوط به مقادیر نشانگر تصادفی به دست می آید. قبل از هر چیز لازم است مدت زمان مشخصی برای محاسبه مقدار تصادفی در نظر گرفته شود. به طور پیش فرض، دوره چهارده روزه به طور کلی مبنای محاسبات است. اما بسته به استراتژی معاملاتی می توانید این عدد را کاهش یا افزایش دهید. برای محاسبه مقدار تصادفی از رابطه ریاضی زیر استفاده می شود:

البته شما به عنوان یک تحلیلگر فنی نیازی به محاسبه مقادیر خطوط D و K ندارید، تقریباً تمامی ابزارهای تحلیل تکنیکال این محاسبات را به صورت خودکار انجام می دهند و نتایج را در اختیار شما قرار می دهند. به عنوان مثال، می توانید به راحتی اندیکاتور Stochastic را در Trading View تنظیم کرده و از آن استفاده کنید.

سیگنالینگ تصادفی

سیگنال دهی با استوکاستیکهنگامی که یک روند صعودی یا نزولی در نمودار قیمت شکل می گیرد، دو جنبه اساسی تحلیل تکنیکال باید در نظر گرفته شود:

  • حجم معاملات
  • سرعت تغییر قیمت

در این مقاله به این موضوع پرداختیم که نشانگر تصادفی چیست و چگونه می توان سیگنال های دقیقی از آن دریافت کرد. تجربه نشان می دهد که ترکیب اندیکاتور تصادفی با ابزارهای دیگر مانند اندیکاتور MACD و RSI برای به دست آوردن سیگنال خرید و فروش بسیار راحت و مفید است. Stochastic یک شاخص پیشرو است، در حالی که MACD و RSI هر دو عقب هستند. بنابراین امکان تایید یا رد مکالمه سیگنال های دریافتی با استوکاستیک با استفاده از MACD یا RSI وجود دارد.

D=100*H3/L3

  • H3: بالاترین قیمت در سه دوره گذشته
  • L3: کمترین قیمت در سه دوره گذشته

تاکنون در مورد اندیکاتور تصادفی و نحوه سیگنال دهی از آن یاد گرفته ایم. در این زمینه یک نکته مهم و کاربردی وجود دارد که باید آن را بررسی کنیم. تشخیص واگرایی برای درک روند تغییر نمودار قیمت بسیار مهم است. فرض کنید نمودار قیمت در یک مدار صعودی قرار دارد. طبق تعریفی که از اندیکاتور تصادفی دادیم، در یک روند صعودی، مقدار این اندیکاتور باید به طور طبیعی افزایش یابد. اما گاهی اوقات این اتفاق نمی افتد.

در پایان می توانید سوالات و ابهامات خود را در مورد آموزش اندیکاتورهای استوکاستیک با ما در میان بگذارید. همچنین اگر قصد تسلط بر زیر و بم استفاده از اندیکاتورها را دارید، از شما دعوت می کنیم در آموزش مقدماتی و پیشرفته تحلیل تکنیکال از کلینیک سرمایه شرکت کنید. در این دوره ها با ارائه نمونه های زیادی از بازارهای مالی مختلف مانند بورس، فارکس و ارز دیجیتال، هر آنچه برای تبدیل شدن به یک تحلیلگر فنی حرفه ای نیاز دارید را فرا خواهید گرفت.

امتیاز شما برای این محتوا

K = (CP-L) * 100 / (HL)

  • CP: قیمت بسته شدن دوره
  • H: بالاترین قیمت دوره
  • L: پایین ترین قیمت دوره

اندیکاتور تصادفی از دو خط تشکیل شده است. آشنایی با این دو خط برای دریافت سیگنال های خرید و فروش دقیق بسیار مهم است. بنابراین، این بخش را با دقت بخوانید.

1. K-Line

روندهای صعودی و نزولی همیشه فرصت های معاملاتی زیادی را برای معامله گران فراهم می کند. نکته مهم و تاثیرگذار برای تصمیم گیری برای خرید و فروش در چنین شرایطی، قوت روندها است. این بدان معنی است که شما باید بدانید نمودار با چه قدرتی به سمت بالا یا پایین حرکت می کند. با دانستن این موضوع، می توانید تصمیمات معاملاتی بهتری بگیرید. یکی از ابزارهای مفید برای سنجش قدرت روندها، اندیکاتور تصادفی است. در این مقاله قصد داریم اندیکاتور استوکاستیک را آموزش دهیم. تا انتها با ما همراه باشید.

اندیکاتور تصادفی چیست؟

هنگامی که خطوط K و D هر دو به بالای 80 می رسند، نمودار وارد محدوده خرید بیش از حد می شود. اما شرط دیگری نیز برای صدور سیگنال فروش ضروری است. خط K باید از خط D از بالا عبور کند و از پایین عبور کند. در این حالت، سیگنال فروش در اندیکاتور تصادفی صادر می شود.

تشخیص واگرایی در تحلیل تکنیکال با اندیکاتورها تصادفی

به عبارت دیگر، وقتی شاهد روند صعودی قیمت هستیم، ارزش استوکاستیک کاهش می یابد. در این صورت به اصطلاح واگرایی رخ داده است. تجربه نشان داده است که واگرایی های شناسایی شده با استفاده از اندیکاتور تصادفی سیگنال های دقیق و قوی منتشر می کنند. بنابراین، در صورت مشاهده این پدیده، باید برای روندهای در حال تغییر آماده باشید. در این زمینه مطالعه مقاله واگرایی در تحلیل تکنیکال را به شما پیشنهاد می کنیم.

آخرین کلمه

خط D از خط K مهمتر است همچنین اگر به این دو خط در کنار هم در نمودار دقت کنید متوجه می شوید که خط D نوسان کمتری دارد. مقادیر در خط D نشان دهنده میانگین متحرک سه دوره معاملاتی است. برای محاسبه مقدار دقیق آن از رابطه ریاضی زیر استفاده می شود:

تعداد امتیاز: 4



منبع: https://clinicsarmayeh.com/indicator-stochastic/اگرچه دو عامل ذکر شده به هم مرتبط هستند، شاخص ها معمولاً بر یکی از آنها تمرکز می کنند. به عنوان مثال، در فرمول های اندیکاتور RSI و MACD، حجم معاملات مبنای محاسبه است، در حالی که اندیکاتور تصادفی بر سرعت تغییرات قیمت یا به عبارت دیگر حرکت قیمت تمرکز دارد. یک روز معاملاتی را در نظر بگیرید. هر دارایی در طول یک روز معاملاتی محدوده قیمتی را تجربه می کند. در نهایت کارش را با هزینه ای مشخص به پایان می رساند. برای اندازه گیری حرکت، اندیکاتور تصادفی نسبت بین قیمت بسته شدن و محدوده قیمت را محاسبه می کند. باید اشاره کنیم که Stochastic به عنوان یک نوسان ساز در دسته انواع اندیکاتور شناخته می شود. در ادامه به موضوع سیگنال دهی تصادفی می پردازیم.

اجزای شاخص تصادفی

تصادفی

هنگامی که مقدار تصادفی بین دو عدد 20 و 80 باشد، محدوده تعادل در نمودار تعیین می شود. هنگامی که خطوط K و D به زیر 20 می رسند، نمودار وارد محدوده فروش بیش از حد می شود، اما برای صدور سیگنال خرید شرط دیگری لازم است. خط K باید از خط D از پایین عبور کند و از بالا عبور کند. در این حالت سیگنال خرید در اندیکاتور تصادفی صادر می شود.

با اتصال مقادیر تصادفی، خط K به دست می آید.

2. خط D

میانگین امتیازات: 3.3/5

اشاره کردیم که اندیکاتور تصادفی نوعی نوسانگر است. با دقت در روابط ریاضی که در بالا به آن پرداختیم، مقدار عددی این شاخص بین 0 تا 100 در نوسان است. از نظر زمانی، استوکاستیک یک نوع شاخص پیشرو است. این به این معنی است که نمودار قیمت را هدایت می کند و می تواند برای پیش بینی روندها استفاده شود.