
بروزرسانی: 02 تیر 1404
آشنایی با انواع الگوهای پرچم در تحلیل فنی
گاهی اوقات سهم بازار از یک روند نزولی قدرتمند عبور می کند و سپس وارد یک محدوده یا محدوده کمی صعودی می شود. در پایان این محدوده، یکی از سطوح حمایت یا مقاومت شکسته شده و سهم روند نزولی قبلی خود را از سر می گیرد. نکته مهم در مورد این الگو این است که در محدوده معاملاتی، اندازه حرکت قیمت به گونه ای است که دو لبه بالایی و پایینی پرچم از محل اتصال دره ها و قله های نمودار با یکدیگر موازی هستند. به این ترتیب الگوی پرچم نزولی مستطیلی شکل می گیرد.
3- الگوی پرچم مثلث برافراشته

الگوهای قیمت مانند الگوهای هارمونیک در بین تحلیلگران فنی بسیار محبوب هستند. این مدل ها را می توان به راحتی در نمودار قیمت شناسایی کرد. از طرفی تجربه نشان می دهد که پس از ظاهر شدن این الگوها در نمودار قیمت، شاهد شکل گیری روندهای مشخصی خواهیم بود. به همین دلیل استفاده از این ابزار امکان پیش بینی قیمت ها را در نمودار فراهم می کند. بدون شک الگوی پرچم یکی از مهم ترین الگوهای قیمتی است. در این مقاله قصد داریم به بررسی کاربرد الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال بپردازیم. تا انتها با ما همراه باشید.
الگوی ادامه چیست؟

میانگین امتیازات: 4/5
معمولاً برای تعیین حد ضرر در معامله می توان از پایین بودن الگوی پرچم گاو نر استفاده کرد. به عنوان مثال، هنگامی که لبه پایین پرچم با کمترین قیمت به رقم بیست دلار می رسد، معامله گر می تواند حد ضرر خود را در این معامله روی بیست دلار تعیین کند. عکس این حالت در مورد الگوی پرچم نزولی نیز صدق می کند و با کمک آن می توان حد سود را تعیین کرد. مطالعه مقاله حد سود و حد ضرر را به شما پیشنهاد می کنیم.
3. سود هدف گذاری کنید
به یاد داشته باشید که برای کشیدن خطوط پرچم نیازی به سقف و کف شفاف ندارید و این خطوط را می توان با قیمت های بالا و پایین شمع های هم تراز ترسیم کرد. همچنین، مطمئن شوید که از شاخص هایی مانند RSI و Stochastic برای اعتبارسنجی الگوی پرچم استفاده می کنید.
آخرین کلمه
این بخش مربوط به منطقه نوسان است که در آن الگوی قیمت برخلاف روند بلندمدت قبلی است. بدنه پرچم از اشکال مختلفی تشکیل شده و از اتصال دره ها و قله های نمودار ایجاد می شود. این الگو با توجه به شکل بدنه پرچم به چند دسته تقسیم می شود که در ادامه به ارائه آن ها می پردازیم.
انواع الگوهای پرچم در تحلیل فنی
گاهی اوقات سهم بازار از یک روند صعودی قوی عبور می کند و سپس وارد یک محدوده روند نزولی یا محدوده نوسانی می شود. در پایان این محدوده، یکی از سطوح حمایت یا مقاومت شکسته شده و سهم روند صعودی قبلی خود را از سر می گیرد. نکته مهم در مورد این الگو این است که در محدوده نوسان، اندازه حرکت قیمت به گونه ای است که دو لبه بالایی و پایینی پرچم با یکدیگر موازی هستند و دره ها و قله های نمودار را به یکدیگر متصل می کنند. به این ترتیب الگوی پرچم گاو نر به صورت مستطیل شکل می گیرد.
2- الگوی پرچم نزولی مستطیلی

به طور کلی، زمانی که این الگوها در مقایسه با امواج الیوت کوچکتر باشند، می توان عملکرد الگوی ادامه را تضمین کرد. اگر این اتفاق بیفتد، به احتمال بسیار زیاد الگوی تداوم نشان دهنده ادامه روند قیمت قبل از وقوع است. در ادامه به کاربرد الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال پرداخته شده است.
الگوی پرچم چیست؟الگوی پرچم)
چگونه بفهمم الگوی پرچم شکل گرفته در نمودار قیمت معتبر است یا خیر؟ اگرچه در تحلیل تکنیکال نمی توان با قطعیت در مورد یک موضوع صحبت کرد، اما نشانه های خاصی وجود دارد که در صورت مشاهده می توان از اعتبار بالای الگوی پرچم مطمئن بود. این نشانه ها عبارتند از:
- هر چه دکل بلندتر باشد، الگوی معتبرتر است.
- افزایش تعداد شمع های بدنه پرچم صعودی و نزولی اعتبار الگوی پرچم را افزایش می دهد.
- اصلاح قیمت در الگوی پرچم گاو نر نباید از 50 درصد طول میله تجاوز کند.
- الگوهایی که در محدوده حمایت و مقاومت نمودار رخ می دهند معتبرتر هستند.
- برای ورود به تراکنش باید منتظر پایان پرچم باشید.
- پس از بسته شدن معامله، هدف قیمت باید حداکثر رشد قیمت به اندازه میله پرچم باشد.
در این مقاله به چیستی الگوی پرچم و کاربرد آن در تحلیل تکنیکال پرداخته ایم. انتخاب چارچوب زمانی مناسب برای شناسایی الگوی پرچم بسیار مهم است. البته برای اطمینان از صحت نتایج این مدل باید از شاخص های متنوعی نیز استفاده کنید. به نظر شما چقدر می توانید به اعتبار الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال تکیه کنید؟ در دوره آموزشی تحلیل فنی مقدماتی و پیشرفته، الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال با رویکرد بازار سهام، فارکس و ارز دیجیتال را به تفصیل مورد بحث قرار داده ایم. با آماده شدن برای این آموزش می توانید در تحلیل تکنیکال متخصص شوید.
رعایت الگوی پرچم در دو روند صعودی و نزولی قیمت یک مزیت بزرگ برای معامله گران است. با رعایت این الگو می توانید زمان مناسب برای ورود یا خروج از سهام را تشخیص دهید و خود را برای کسب سودهای کلان یا جلوگیری از ضررهای هنگفت آماده کنید.
نحوه تشکیل یک الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال
تعداد امتیاز: 15
منبع: https://clinicsarmayeh.com/what-is-flag-pattern/
الگوی پرچم در نمودار قیمت زمانی رخ می دهد که نمودار قیمت در جهت مخالف روند بلندمدت خود حرکت کند. به عنوان مثال، ممکن است یک سهم در یک دوره زمانی طولانی روند صعودی داشته باشد، اما در کوتاه مدت، حرکت صعودی در میانه به یک حرکت نزولی تبدیل می شود و پس از پایان این روند، حرکت صعودی عمل ادامه می یابد. همچنان مثل قبل به این ترتیب، الگوی پرچم همچنان در نمودار سهام رخ می دهد.
یک نوار در الگوی پرچم صعودی یک شاخص سود خوب است. معمولاً پس از پایان بدنه الگوی پرچم، می توانید انتظار داشته باشید که روند صعودی حداقل تا نوار پرچم ادامه یابد. به این ترتیب فرصت هدف گذاری برای کسب سود در معامله تا حد زیادی فراهم می شود.
نکات مهم در مورد اعتبار الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال
گاهی اوقات سهم بازار از یک روند صعودی قدرتمند عبور می کند و سپس وارد یک محدوده روند نزولی یا دامنه نوسانی می شود، اما تفاوت این الگو با الگوی پرچم گاو نر مستطیلی چیست؟ در محدوده نوسان این الگو، نوسانات قیمت به صورت یکنواخت رخ نمی دهد، بلکه بدنه پرچم شکل مثلثی به خود می گیرد. در نهایت، قبل از اینکه دو طرف پرچم به هم برسند، این روند به سمت بالا شکسته می شود و دوباره روند صعودی در قیمت سهام رخ می دهد.
4- الگوی پرچم مثلث نزولی

گاهی اوقات سهم بازار از یک روند نزولی قوی عبور می کند و سپس وارد محدوده یا محدوده روند صعودی می شود، اما تفاوت این الگو با الگوی پرچم مستطیل شکل روند نزولی چیست؟ در محدوده نوسان این الگو، نوسانات قیمت به صورت یکنواخت رخ نمی دهد، بلکه بدنه پرچم شکل مثلثی به خود می گیرد. در نهایت، قبل از ملاقات دو طرف پرچم، این روند صعودی شکسته شده و یک روند نزولی در قیمت سهام دوباره رخ خواهد داد.
کاربرد الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال
الگوی پرچم برای چه استفاده می شود؟ پاسخ به این سوال مهمترین بخش این مقاله است. به طور کلی می توان به سه هدف اصلی برای استفاده از الگوی پرچم در تحلیل تکنیکال اشاره کرد که عبارتند از:
1. نقطه ورود را تعیین کنید
اگر به الگوی پرچم شکل گرفته در یک نمودار نگاه کنیم، مشخص می شود که این الگو از دو جزء کلی تشکیل شده است که عبارتند از:
دکل
می توان گفت که الگوی پرچم زمانی در نمودار شکل می گیرد که شاهد نوسان قیمت دارایی در جهت مخالف روند غالب باشیم. این بدان معناست که در کوتاه مدت، دره ها و قله های قیمت زیادی در کنار یکدیگر تشکیل می شوند که الگوی پرچمی را در نمودار ایجاد می کنند. هرچه دره ها و قله ها بیشتر باشد، الگوی پرچم معتبرتر است. با اتصال این دره ها و قله ها به یکدیگر پرچم شکل می گیرد.
زمانی که الگوی پرچم گاو نر شکل گرفت، تشخیص زمان مناسب برای خرید دارایی امکان پذیر است. البته توصیه می شود تا روز معاملاتی بعدی منتظر شکست بدنه پرچم باشید تا مطمئن شوید که روند صعودی جدیدی ایجاد خواهید کرد. در این شرایط، ممکن است نمودار بازگشت به خط روند شکسته را نیز مشاهده کنید. برای آشنایی بیشتر با این مفهوم، مقاله Poolback چیست؟
2. تعیین حد ضرر
الگوی پرچم زیر مجموعه ای از الگوها به نام الگوهای ادامه است. اما منظور ما از مدل پیوسته چیست؟ وقتی در تحلیل تکنیکال از الگوی پیوسته صحبت می کنیم، به این معنی است که پس از شکل گیری و تکمیل این الگوها، روند قیمت به همان جهتی که قبل از شکل گیری الگوی شکل گرفته بود، ادامه می یابد. بنابراین شناخت این الگوها تاثیر زیادی در پیش بینی روندهای آتی دارد. البته این نکته همیشه درست نیست و گاهی حتی پس از شکل گیری الگوهای پیوسته، روند قیمت ممکن است تغییر کند.
همانطور که گفته شد این الگو پس از یک روند طولانی قیمتی صعودی یا نزولی ایجاد می شود. این روند طولانی در نمودار به عنوان یک نوار پرچم ظاهر می شود که نسبتا طولانی نیز است.
بدنه پرچم
الگوی پرچم همچنین می تواند برای معاملات پرایس اکشن استفاده شود. اگر با قیمت اکشن آشنا نیستید، مقاله تفاوت قیمت اکشن و تحلیل تکنیکال را مطالعه کنید. یک الگوی پرچم در نمودار شمعدانی یا ژاپنی به صورت پنج تا بیست شمع متوالی که دارای الگوی خاصی هستند ظاهر می شود. البته این الگو می تواند صعودی یا نزولی باشد که در ادامه توضیح خواهیم داد.
اجزای الگوی پرچم چیست؟
تا اینجا ما به این موضوع پرداختیم که الگوی پرچم چیست. همانطور که گفته شد، تقسیم بندی الگوی پرچم بر اساس جهت حرکت نمودار و همچنین بر اساس شکل بدنه پرچم است. انواع الگوهای پرچم در تحلیل تکنیکال به چهار دسته کلی تقسیم می شوند که عبارتند از:
1- الگوی پرچم برافراشته مستطیلی
